Een natuurlijke sfeer in de badkamer

Teak is een tropische boom uit Zuidoost-Azië. Het groeit in de bossen van Indonesië, want voor een optimale groei hebben teakbomen zon en een temperatuur tussen de 20 en 25°C nodig. Zo kunnen ze tot 40 meter hoog en een diameter van 50 centimeter worden. 

Dit hout is een hout van hoge kwaliteit, het hangt af van de duur van de rijping van het hout en de behandeling ervan tijdens het ontwerpen van meubels. Teak heeft een herkenbare kleur die varieert van bruin tot goudkleurig. Het onderscheidt zich ook door zijn fijne aderen. Vroeger werd teak vooral gebruikt in de scheepsbouw voor het ruim van boten.

Wij van Wood55 maken gebruik van gerecycled massief teakhout. Oud hout wordt opnieuw geschaafd en gezaagd om uw badkamermeubel van te maken. Doordat dit hout wordt hergebruikt is de werking van het hout minimaal en hoeven er ook geen nieuwe bomen voor gekapt te worden!

Houten badkamermeubelen geven de badkamer een vleugje natuurlijkheid en warmte. Niets is comfortabeler dan na een lange dag naar de badkamer te gaan en te ontspannen in een aangename en natuurlijke sfeer. Hout haalt een stukje natuur terug in huis. Het heeft een verfrissend en revitaliserend effect. Zeker in combinatie met de bijpassende spiegels, badkamerkasten en natuurstenen waskommen kunt u van uw badkamer een echte wellness ruimte maken.

Horizontale houten oppervlakken kunnen last hebben van stilstaand water. Voorkomen is hier beter dan ergernis: veeg na het wassen eventueel opspattend water weg met een droge doek. Lichte vlekken op houten badkamermeubels kunnen worden verwijderd met lauw water waaraan u een mild schoonmaakmiddel is toegevoegd.

 

Laat u inspireren op Wood55.eu