TEAKHOUT VOOR IN DE BADKAMER

Er zijn tal van verschillende houtsoorten die een breed optisch spectrum bieden met verschillende kleuren en nerven. Eén ding is duidelijk: hout is hygroscopisch en neemt dus vocht op. Sommige houtsoorten zijn echter beter bestand tegen de hoge en vooral sterk wisselende luchtvochtigheid in de badkamer dan andere.

Houtsoorten die veel beter met vocht overweg kunnen, worden ook wel "rustige houtsoorten" genoemd. Dergelijke "rustige houtsoorten" zijn daarom zeer geschikt voor de badkamer.

Daarom wordt er voor de badkamermeubelen van Wood55 gebruik gemaakt van gerecycled teakhout. Zoals de naam "gerecycled teak" al doet vermoeden, is dit gerecycled hout dat al een keer is gebruikt en nu wordt hergebruikt voor nieuwe meubels. Met behulp van gerecycled teakhout kunnen op een milieuvriendelijke manier mooie meubels worden gemaakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gerecycled teak momenteel zo'n hoge waardering geniet, immers al enkele jaren wordt er op alle vlakken gezocht naar nieuwe en milieuvriendelijkere wegen. In de meubelsector is dit zeker gelukt met gerecycled teak. Wie kiest voor meubelen als deze, kan voortaan met een gerust geweten aan zijn teakhouten tafel plaatsnemen, zonder zich zorgen te hoeven maken over gekapt bos en de opwarming van de aarde. Het gerecyclede hout van de meubelen is afkomstig van oude huizen, oude scholen of vissersboten uit Indonesië. Het hergebruik van teak is bijzonder milieuvriendelijk en spaart grondstoffen en dus de natuur. Bovendien heeft het door zijn "vroegere levensduur" al een speciale bescherming ontwikkeld die het hout uiterst onderhoudsvriendelijk maakt en de ideale basis voor badkamermeubels zoals wastafels en badkamerkasten. 

Een juiste verzorging van badkamermeubels en accessoires van hout is dan ook het allerbelangrijkste, zodat ze niet gaan schimmelen en je er lang plezier van hebt.